De Bieren van 2014

“Rozeken 2014 BPA ”  kermisbier 2014 een speciaal bier ! 

Voor de 11e keer brouwen de Belleketels een gelegenheidsbier voor de kermis van de “Lustige Geburen”. De Belleketels brouwden het kermis bier in brouwerij ’T Kroontje gevestigd te Denderbelle.  
Dit jaar werd als naam voor het bier  “ Rozeken2014  BPA” gekozen. Rozeken is tevens de nieuwe reuzin.Vele Bellenaren herinneren zich “Rozeken” nog zeer goed.
Volgens verschillende bronnen vernam ik dat “Rozeken” & “Doetjen”  samen veel plezier hadden op de kermis. Zij dansten ook graag samen op de muziek van de fanfare van de Lustige Geburen.
“Rozeken“ verwijst naar de roepnaam van wijlen “Roza Eliano”. Zij werd geboren te Denderbelle op 21 augustus  1896 en zij is godvruchtig overleden te Denderbelle op 1 mei 1983. 
Rozeken was gehuwd met Herman Leys ( 1892 – 1960 ). Rozeken verbleef haar ganse leven in Denderbelle. Rozeken & Doetjen  maakten plezier op de kermis vroeger en ook nu.
Deze twee reuzen zullen dit jaar terug samen dansen op de kermis van de Lustige Geburen en samen zullen zij  zorgen voor plezier en verbondenhied op de kermis.

 Rozeken 2014 BPA”

De Belleketels brouwden een Belse Pale Ale. Dit bier is een unieke combinatie van verschillende brouwstijlen. Het resultaat is een speciaal en uniek bier, een streek bier met alure.
Kom dus zeker op de kermis in het feestdorp dit streekbier met allure proeven ! Drink nog een “Rozeken 2014 BPA” op ieders gezondheid.

 “Schol”

  Voor de start van het nieuwe jaar 2014

hebben de brouwers Bob & Jo van de Belleketels een Stout gebrouwen samen met Brij.'T Kroontje te Denderbelle.
Dit recept van Brij. De Belleketels werd gebruikt en samen hebben de brouwers Dimi-Mark-Bob & Jo dit bier gebrouwen.

Dit recept werd gemaakt door Jo Abbeloos en voor het eerst gebrouwen op 11-03-2012, dit recept werd aangepast door Jo Abbeloos & Bob Willems dit is het origineel recept dat werd gebruikt voor zowel de 

Comments